Giethoorn Agenda

Veiling Kunst Geitjes voor 50 kinderen

Veiling Kunst Geitjes voor 50 kinderen
Datum:Sunday, May 19, 2019
Aanvang: 3:00 PM
locatie: Kulturhus De Eendracht

Veiling Kunst Geitjes voor 50 kinderen Steenwijkerland

Op zondag 19 mei worden Gieterse Geiten geveild voor het goede doel. Zo'n 20 geiten, beschilderd door Gieterse Kunstenaars zoals o.a. Jan Krikke, Lia Gurowitsch, Anne Mercker, Lummie Mol, Alwin Stuit en Klaas van der Veen gaan onder de hamer. De veiling vindt plaats in het Kulturhus van Giethoorn.

Foto’s van de Kunstige geitjes zijn vanaf nu te zien op www.ilovegiethoorn.nl. Ook vindt u op deze site informatie over de veiling, de datum, de locatie en de aanvangstijd.

Untitled-15.fw

Persbericht:

Gieterse Kunstenaars maken kunstige geiten voor het goede doel.

Al enkele weken staat Giethoorn in het teken van kunst, geiten en kleur. Een aantal buurtbewoners hebben de handen ineen geslagen om het mogelijk te maken om 50 kinderen uit Steenwijkerland de dag van hun leven in Giethoorn te bezorgen. Het gaat om kinderen uit gezinnen in Steenwijkerland, die nog nooit op vakantie zijn geweest of zelden een dagje uit zijn gegaan. De dag staat in het teken van al het moois dat Giethoorn biedt en wordt o.a. mogelijk gemaakt met de opbrengst van een veiling van Kunstige Gieterse Geiten. Geiten die met liefde beschilderd zijn door Gieterse Kunstenaars.

Het project heeft de naam I♥Giethoorn.

Op zondagmiddag 19 mei vindt de veiling plaats in het Kulturhus in Giethoorn. Tijdens deze veiling worden Kunstige geiten geveild in alle formaten, beschilderd door bekende en minder bekende Gieterse Kunstenaars. De opbrengst van deze geiten wordt gebruikt om kinderen uit minder bedeelde gezinnen uit Steenwijkerland de dag van hun leven te bezorgen in Giethoorn. Er zal een boottocht zijn, een excursie in De Oude Aarde, en workshop schilderen en voor lekker eten en drinken wordt natuurlijk ook gezorgd. Hoe hoger de opbrengst van de veiling des te meer kinderen kunnen gaan genieten dus we nodigen iedereen graag van harte uit om aanwezig te zijn.

Twaalf Gieterse kunstenaars zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan om een echte Gieterse Kunst Geit te maken. Mede dankzij Jan Krikke, Lia Gurowitsch, Anne Mercker, Lummie Mol, Alwin Stuit en Klaas van der Veen en daarnaast ook Bea Buiring, Geke Katers, Anja, Angelique en Jaap wordt er tijdens de veiling een groot assortiment kunstige geitjes en bokjes geveild. Daarnaast heeft MTN Giethoorn een geitje van edelstenen (oa. Aquamarijn) gesponsord voor het goede doel!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over het project I♥Giethoorn: Angelique van ’t Riet, 06-533 543 05 (initiatiefneemster en inwoner Giethoorn).
terug naar het overzicht